Új, lehengerlő menüvel debütált a brazil séftehetség, André Bicalho a Baraka étterembenDátum: 2017. 07. 26.

Egészen különleges nyári étlappal mutatkozik be a Baraka, Budapest első műfajteremtő fine dining éttermének új séfje, a brazil származású André Bicalho.

A nyári menüsor mögött meghúzódó személyes inspirációforrásokról eképp mesélt a Baraka konyhájához nemrégiben csatlakozott brazil séf: “A nyár a szórakozás, az életöröm, a munka utáni testi-lelki felfrissülés időszaka – ezt a vakációra emlékeztető életérzést akartam átültetni a tányérokra is, frissen rezonáló alapanyagokkal, aromás fűszerekkel, izgalmas és játékos textúrákkal, vibráló, élénk színekkel, és megbújó ételekkel (mint például a homár). A nyári menünk rendkívül színes, csak úgy ragyog a tányérokon. Tökéletes kulináris élményt nyújt, amely különösen harmonizál az ilyenkor még inkább pezsgő fővároshoz. Szeretettel ajánljuk mindenki számára, aki a csúcsgasztronómia és a kifinomult étkezés elkötelezett híve és szereti, ha meglepik – a lehető legjobb értelemben. A Baraka új, nyári menüje garantáltan egy felejthetetlen élményt biztosít.

André Bicalcho különleges ételkölteményei között olyan ételeket találunk, mint az igazi kulináris ritkaságot, a kék homárt (‘Le Bleu Homard’), a világ legexkluzívabb homárját, amely egy nagyon különleges tálalásban került az új, nyári étlapra: a színhús mellett tonkával, tatárral és az ételkompozíció gyönyörűségét befedő, szintén lehengerlő látványt adó paradicsomból és ananászból készülő felhővel a tetején érkezik az asztalhoz megkoronázva a vacsora élményét. A friss nyári hangulatot rendkívül könnyed, ám karakteres ízek fokozzák tovább: az ínyenc fogások között vibráló uborka textúrákat, matcha teával körbeölelt barackkal kísért libamáj mousse-t, dashival, mangóval és norival kísért tarisznyarák salátát, meggyel, ponzuval és dijoni mustárral tálalt kiváló minőségű magyar nyulat találhatjuk. A Baraka a desszertkészítés új dimenzióját is nyújtja: a ház madártejes alkotása, az „Ile Flotante” kumquat-tal, mandarinnal és karamellel  Andrej Ivetic cukrászmester prezentálásában érkezik.

André egészen gyerekkora óta a főzés szerelmese: Brazíliában nagymamájával eltöltött közös konyhai emlékek óta szenvedéllyel gondol az ételek iránt. Az évek során számtalan metropoliszban élt Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban valamint Brazíliában, amelyek mind-mind a multikulturális környezetet és szemléletet erősítették konyhaművészetében, ezért a különböző kultúrákba szüntelen inspirációforrásokként tekint. Főzött már privát séfként, food truck-ban valamint két Michelin-csillagos étteremben, a Villa Renée Lalique-ben is, ahol Jean-Georges Kleintól, a 3 csillagos séftől tanult. Bármilyen műfajról is legyen szó, mindig a perfekcióra törekszik, a lehető legmagasabb gasztronómiai élményt és rendhagyó ízek okozta új dimenziókat varázsolva a vendégek számára.

„Különösen szeretjük a világot szemlélni André mágikus szemével, mellyel az ízek és textúrák felé fordul. Az egyik leginspiratívabb séf, akivel valaha találkoztunk, ezért felettébb büszkék vagyunk a közös munkára, s hogy a Baraka konyhájában egymást erősíthetjük.” – eképp jellemezte Leora Levy-Seboek, az étterem tulajdonosa az ifjú tehetséget.