TudatosságDátum: 2013. 12. 29.

Az jó, ha az ember tudja, mit akar. Csak egy irányvonal, amely mentén haladni lehet. Egy szál, amelyet lehet továbbfűzni, díszíteni. Persze a célba görcsösen kapaszkodni sem jó és nem is erre akarunk kilyukadni.

Szeretjük tudni, hogy mi a cél. Megfogalmazzuk, hogy lépésről lépésre haladva érjük el. Nem baj, ha mindig csak a következő lépést látjuk magunk előtt. Közben pedig nem gondolkodunk azon, miként érünk a célba. Tudjuk, hogy képesek vagyunk rá, és így meg is fog történni. A maga idejében.

Nemigen tagadhatjuk le, hogy évekig a vezető ezoterikus magyar könyvkiadó PR-csapata voltunk. Amikor a könyvkiadó vezetője, akinek nagyon sok gondolatot és nagyon sok tanítást köszönhetünk, először megismertetett bennünket egy ilyen szellemiségű sikerkönyvvel, szinte egyszerre kiáltottunk fel: de hát mi ezt csináljuk! Eszerint élünk, eszerint gondolkodunk! A tudatos teremtést azóta is sok esetben állítottuk a munkánk szolgálatába. A végeredményt láttuk, és valahogy eljutottunk odáig, tudással, tapasztalattal, taktikával, trükkel, ahogy éppen sikerült. De mindig tisztességesen, ha már a t betűs szavakat gyűjtjük most csokorba…

Tudatosan vagyunk megértőek és kedvesek is általában, mert tudjuk, hogy a másik oldalon is ember ül, neki is fontos, hogy miként kérünk és köszönünk. Tudatosan vagyunk néha undokok is, ha arra van szükség, mert kell, hogy védjük ügyfeleink érdekeit, meg persze a sajátunkat.

Észnél kell lenni, még akkor is, ha a tudatunkat néha – nem is ritkán – az ösztöneink vezénylik inkább.