Nemzetközi filmfesztiválokon versenyzik az Aranyélet. November 6-án indul a moziélményt garantáló hazai sorozat új évadaDátum: 2016. 10. 18.

Sűrű a november az HBO sikersorozata körül. November 6-án elstartol a második évad, közben pedig két nemzetközi fesztiválon is bemutatkozik a mozis filmélménnyel kecsegtető hazai fejlesztésű Aranyélet.

„Ami nem öl meg, összeköt”.

Ez az Aranyélet második évadának mottója. A sorozat továbbra sem ígér kevesebbet, mint hogy feltárja szereplői legféltettebb titkait és visszavezet a múltba. A múlt bűneiért főhőseink lehet, hogy ebben az évadban jövőjükkel fizetnek? A magyar HBO teljes mértékben saját fejlesztésű és gyártású sorozata második felvonásában megtalálunk mindent, amiért szerettük az első évadot: az izgalmas, fordulatokban gazdag forgatókönyvnek és a profi kivitelezésnek köszönhetően a Miklósi család története igazi moziélményt ígér. A bravúros filmes megoldásoknak, az amerikai produkciókon edződött kaszkadőr stáb mesteri munkájának köszönhetően a sorozat jelenetei megállnák helyüket bármelyik hollywoodi produkcióban.

Nem csoda, hogy az Aranyélet középpontjában lévő Miklósiék nem csak itthon kíváncsi a közönség, az első évad után a sorozat rengeteg külföldi rajongót is szerzett, Európa-szerte újságírók és kritikusok is elismerően írtak róla. Novemberben az Aranyélet két, nagyszabású nemzetközi filmfesztiválon, a genfi Tous Ecrans Fesztivál valamint a lengyel Camerimage Fesztiválon is versenyzik.

Az Aranyélet szándékaink szerint ízig-vérig magyar történet, hazai ízekkel, lokális karakterekkel. Ezzel együtt mindvégig nem titkolt ambíciónk volt, hogy valóban nemzetközi minőségű, a határainkon túl is értelmezhető és élvezhető filmsorozatot hozzunk létre. Az első évadot számos országban vetítették már, és nemcsak a nézői, de kritikai visszhangja is bizonyítja: működnek az általunk megálmodott karakterek és a történet más kultúrákban is.” – nyilatkozta Krigler Gábor, az HBO kreatív producere „Az, hogy az Aranyélet most két komoly presztízsű nemzetközi filmfesztiválon versenyez, azt mutatja, hogy a határainkon túli szakma is elismeri az HBO Europe erőfeszítéseit. Külön öröm és elismerés, hogy példaképeinkkel lehetünk egy mezőnyben a genfi Tous Ecrans Fesztivál tévés szekciójában, ahol az Aranyélet mellett az amerikai HBO Aznap éjjel című mesterműve és az HBO Latin America nagyszabású kosztümös sorozata, a Hypnotist is versenyez a világ sorozattermésének krémje mellett. Az egyik legrangosabb operatőri seregszemlén, a Camerimage Fesztiválon már a részvétel is hihetetlen eredménynek számít, ezért vagyunk különösen büszkék, hogy a sorozat látványvilága a nemzetközi szakma szerint is elsőrangú.”

A türelmetlenebb rajongók számára további jó hír, hogy november 6-án az HBO GO-ra azonnal felkerül az első két rész, és ezt követően ezen a platformon – szemben a televíziós premierekkel – mindig eggyel több epizódot láthat a néző. Ha valaki most csatlakozik az Aranyélet több ezres rajongótáborához, akkor az első teljes évadot, – nagyon sok más HBO által gyártott sorozattal együtt – szintén megtalálja az HBO GO-n.  Az Aranyélet mellett számos más tartalom is megtalálható az HBO GO-n, így például a James Gandolfini főszereplésével legendássá vált Maffiózók, a George. R. R. Martin regényéből készült nagysikerű Trónok harca, vagy a sorozatpremierek között legutóbb rekordot állító Westworld és androidparkja.

Fontos dátumok a hónapban:

  1. november 6. 20 óra HBO, Aranyélet 2. évad 1. rész vetítése
  2. november 6. reggel HBO GO, Aranyélet 2. évad 1. és 2. epizódja elérhet
  3. november 4-12. Tous Ecrains, Genfi Nemzetközi Filmfesztivál
  4. november 12-19. Camerimage, Lengyel Nemzetközi Filmfesztivál

VIDEÓK

Trailerek, teaserek, forgatott promo videók

Aranyélet II. – A múlt bűneiért a jövőddel fizetsz

Aranyélet II. – A múlt tükrei

Aranyélet II. – Vallomások

Aranyélet II. – Janka bűnei

Aranyélet II. – Attila bűnei

Aranyélet II. – Márk bűnei

Aranyélet II. – Mira bűnei

Aranyélet II. – Új évad 2016 őszén

Werk

Aranyélet II. – “Ezt senki ne próbálja utánunk!”

Aranyélet II. – Az első évad sikerei

Aranyélet II. – Társadalmi kórkép

Aranyélet II. – Az első évad a Filmszerész szemével

Aranyélet II. – Így készültek az új évad promói

Aranyélet II. – Rengeteg új arc tűnik fel!

Aranyélet II. – Moziélmény az új évadban is

Aranyélet II. – A színpadon a Quimby!

Aranyélet II. – “Nyüzsi van végre a házban”

Aranyélet II. – Bepillantás az új évad forgatásába

Karakterek

Aranyélet II. – Gáll Feri a ’90-es években

Aranyélet II. – Hollós a ’90-es években

Aranyélet II. – Attila a ’90-es években

Aranyélet II. – Janka a ’90-es években

Aranyélet II. – Ismerd meg Gáll Ferit

Aranyélet II. – ismerd meg a fiatal Endrét

Aranyélet II. – Ismerd meg a fiatal Jankát

Aranyélet II. – Ismerd meg a fiatal Attilát

HBO GO

HBO GO – Felejthetetlen pillanatok – A fegyverrántás stílusa

FOTÓK

Minden képi anyag (plakát, werk, jelenet, epizódfotó) elérhető itt

HBO FELÜLETEK

Aranyélet HBO oldal

Aranyélet Facebook

HBO Magyarország Facebook

HBO Magyarország Instagram

HBO Magyarország YouTube

HBO Magyarország Twitter

HBO GO – Az HBO online videótára, ahol több mint 800 film és 110 sorozat várja a nézőket