„Nem nagyon hagyok magamnak időt unatkozni” Sűrű év elé néz Farkasházi RékaDátum: 2019. 02. 15.

„Igazából már évek óta az az egyik újévi kívánságom, hogy legalább ugyanolyan legyen, mint az előző, semmivel se rosszabb” – meséli mosolyogva Farkasházi Réka. – „És valahogy mégis úgy alakul mostanában, hogy mintha emelném a tétet, már év elején látszik, hogy a következő hoz valami extra izgalmat. Tavaly úgy indult az év, hogy csendesebbre készültem, a kisbabám születése miatt, de azért elég pörgős lett a költözéssel, és az év végi dupla karácsonyi koncerttel, illetve azzal, hogy már elkezdtük megálmodni és elkészíteni az új albumot.”

Az elmúlt két esztendőben az év hazai gyermekalbuma kategóriában tarolt a Farkasházi Réka és a Tintanyúl formáció, a rajongók száma országszerte nő, úgyhogy ez a hírnév és siker kötelez is. A csapat már lelkesen készíti a következő lemezre a dalokat, és tele vannak tervekkel. Február 6-án a Nők Lapja mellékleteként limitált példányszámban megjelent egy válogatásalbum, amely a legkedvesebb dalok mellett 3 vadonatúj szerzeményt is megmutat már. Az Összefújt a szél c. dalból pedig már egy koncertklip is készült: https://www.youtube.com/watch?v=I3amkdNuDCk

Március 2-án a Hatszín Teátrum színpadán tart télbúcsúztató koncertet a csapat, ahová jelmezben érdemes érkezni, mert remek nyeremények is várják a résztvevőket. A jegyek olyan gyorsan fogynak, hogy minden bizonnyal szükség lesz egy délutáni előadás beiktatására is.

„A naptárunk is nagyon gyorsan telik. Tavaly a gyermeknap környékén már nem vállaltunk koncertet, mert akkor már gőzerővel készültem Tamara érkezésére, de idén nem fogunk azokban a hetekben unatkozni! Már szinte megtelt a naptár, és naponta érkeznek újabb felkérések. Természetesen szeretnénk minél több helyre eljutni, így komoly fejtörést okoz nekünk, hogy miként sakkozzunk az időpontokkal. Közben tavasszal még lesz egy bemutatóm is az Új Színházban, óriási öröm volt számomra, hogy felkértek a legendás előadás, a Csíksomlyói passió bemutatójában az egyik fontos női szerepre, így márciustól próbálni is kezdek a színházban.”

Réka azért a sok elfoglaltság mellett minél több időt igyekszik otthon tölteni, hiszen Tamara 8 hónaposan napról napra produkál valami új dolgot.

„Szinte elröppentek ezek az első hónapok! Hihetetlen érzés, hogy pár hónap és az első szülinapjára készülhetünk, és ha így folytatja, addigra már szaladgálni is fog! Jelenleg nincs fontosabb annál számomra, hogy lássam, miként fejlődik, nem szeretnék lemaradni a legfontosabb pillanatokról, úgyhogy kőkeményen egyensúlyoznom kell a feladataim, család és munka között. Szerencsére a családomra mindig számíthatok, így bár néha elképesztően fáradt vagyok, de egy percre sem enyhült a boldogságom az elmúlt hónapokban. A szeretetükből mindig feltankolom az energiaraktáramat és tervekkel telve vágok neki a következő kihívásoknak.”

Réka és a Tintanyúl nem titkolt célja, hogy bár az idei évet kihagyják, jövőre ismét szeretnének ott ülni a Fonogram-díj jelöltjei között, sőt… Egy rendkívül izgalmas albumra készülnek, amely ősszel jelenik majd meg, és egy család életét mutatja be, egy kisbaba szemszögéből. A könyvben meséket, a CD-korongon dalokat találunk majd. A kötet címe ugyan más lesz, de a mottó nem más, mint a már jólismert Tintanyúl-sláger (ami nem mellesleg a Nők Lapja CD-melléklet címe is): A család a legnagyobb kincs.

www.farkashazireka.hu