Legyen kényeztető a december!Dátum: 2018. 12. 14.

Űzzük el a stresszt masszázzsal

Az év utolsó hónapja mindenkinek rohanós. Kinek azért, hogy még elvégezze az idei évre rendelt munkákat, másnak azért, hogy minden tökéletes legyen a családi karácsonyon. Ragaszkodunk hagyományokhoz, lótunk-futunk, intézkedünk, pedig néha jobban tennénk, ha megadnánk magunkat ennek a semmihez sem hasonlítható időszaknak és egyszerűen csak élveznénk. Például szánnánk arra is időt, hogy egy kicsit kényeztessük magunkat és családtagjainkat. No, nem csak gasztronómiailag, arra ott lesznek az ünnepnapok, hanem egy kicsit különlegesebb kozmetikumokkal is. Akár ajándékötletnek is jók lehetnek, de ha úgy érezzük, hogy az utolsó napok már ledarálnak bennünket, akkor bármikor hódolhatunk egy kicsit a testolajok használatának.

Egy jó masszázs fellazítja a görcsös izmokat, feloldja a feszültséget, segít oldani a stresszt. Javítja a keringést, elősegíti a méreganyagok ürülését, és ami meglehetősen fontos: endorfint termel, azaz a fájdalmat is csökkenti és boldogsághormont is termel. Emellett egy nagyon jó kis időtöltés, ha szánunk rá némi időt, hogy szeretteinket átmasszírozzuk egy kicsit, kinek-kinek a temperamentuma és igényei szerint. Ha esténként meggyújtunk egy illatgyertyát, esetleg már felkapcsoljuk a karácsonyi fényeket, főzünk egy illatos teát, akkor már hangolódhatunk is a házi masszázs-szertartásra.

Még jobb, ha olyan kozmetikumokat választunk, amelyek maguk is alkalmasak arra, hogy beindítsák a szervezet öngyógyító folyamatait, így könnyebb lesz a regenerálódás. A Weleda filozófiája szerint ez a legjobb, amit az ember adhat másnak vagy saját magának, így a karácsonyi időszakban is érdemes a kínálatukból választani. Ha nyugalomra és békére vágyunk, akkor nincs jobb a csodatévő levendulánál, amely egyaránt nyugtatóan hat a testre és lélekre, nem utolsósorban pedig ápolja és hidratálja a bőrt. A Homoktövis ápoló olaj maga a napfény és a vitalitás, ha élénkítésre vágyunk, érdemes ehhez az üveghez nyúlni, már a narancssárga szín is magában hordozza az energiát. A telítetlen zsírsavakban gazdag olaj pedig stimulálja a bőr természetes regenerálódását, a mandarin, grapefruit és narancs illata pedig tökéletes a karácsonyváró hangulathoz. Ha a szervezet természetes melegítő folyamatait szeretnénk támogatni, és mellette még virágillatra is vágyunk, akkor a Vadrózsa bőrápoló olaj lesz a kedvencünk, amelyet a damaszkuszi rózsa olaja tesz ellenállhatatlanná. A gránátalmának amúgy is szezonja van így télen, próbáljuk ki a csodálatos regeneráló hatását is, ez a testolaj ugyanis táplálja a bőrt, élénkít és ráadásként inspiráló, nőies illattal ajándékozza meg a használóját. A gránátalma itala belülről, az olaja kívülről véd a zord téli időjárás káros hatásaitól. Ha sportosabb illatot szeretnénk, akkor is találunk a Weledánál tippet: a frissítő és élénkítő citrus testolajat, vagy az árnika masszázsolajat válasszuk, ami remekül lazítja az izmokat, a rozmaring és levendulaillat kellemesen aktivál.

Bármelyik masszázsolajat is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy mindegyik tökéletes ellazulást és feloldódást nyújt az év végén akaratlanul is felbukkanó idegesség vagy stressz közben. Pedig a legfontosabb, hogy higgyük el végre: az ünnep nem az elvárásokról, nem az erőn felüli nagy ajándékokról, a fenséges lakomákról szól csak, hanem leginkább arról, hogy szeressük egymást és magunkat eléggé. És ne az ideges, feszült énünk pottyanjon be a karácsonyfa alá, hanem tényleg igazi várakozás és öröm koronázza meg az adventi időszakot. Tegyünk érte, lazuljunk el egy picit, élvezzük ezt a csodálatos néhány hetet jobban!

www.weleda.hu