JuditDátum: 2013. 12. 29.

Született problémamegoldó vagyok, azt hiszem. Anyukámtól tanultam, és büszke vagyok erre. Persze én is tudok feszülni bizonyos kérdéseken, de átlátni, megszervezni még jobban szeretem a dolgokat. Szerkesztő agyad van – mondta egyszer valaki, és ez sokáig szó szerint igaz volt, hiszen szerkesztőként dolgoztam. A közszolgálati rádióban szocializálódtam, nagy iskola volt, a mai napig építkezem ezekből az élményekből. Nagy váltás volt, nagyon jókor, a kereskedelmi televíziózás, ahol a profizmust, feszességet, pontosságot, precizitást tanultam, szintén a legjobbaktól. Rendkívül szerencsésnek tartom magam, mert mindig eljött a pont az életemben, amikor igazából anélkül, hogy kértem volna, új kihívásokban próbálhattam ki magam. És még olyan jutalomjátékokat is megkaptam, mint még diákkoromban idegenvezetés, tévésorozatok filmfordítása, vagy könyvek kéziratának megírása, szerkesztése. Aztán amikor jött a sugallat, tíz évvel ezelőtt Orsival együtt nagy lendülettel mertünk belevágni a saját cégbe, bár akkor még nem tudtuk pontosan, mire is vállalkozunk.

Neked könnyű, saját céged van – szokták mondani. Na persze. Egyrészt óriási szabadság és nyugalom, hogy tudom, bizonyos dolgokban van beleszólásom a döntésekbe, de a felelősség is sokkal nagyobb. Megbízásokat megszerezni, ügyfeleket megtartani, a munkát jól elvégezni, és még a bevételeket is okosan begyűjteni, majd felhasználni – nem könnyű feladat. És ha évekkel ezelőtt nehéz volt, akkor ma lehet mondani, hogy nagyon nehéz. De persze megoldható!

Néha gondoltam rá, milyen lett volna, ha tíz évvel ezelőtt elfogadom egy komoly rendezvényszervező cég ajánlatát, de tudom, hogy jó úton vagyok. Jó úton vagyunk. Mert az Arteregó születésekor a kiindulópont elsősorban az volt, hogy könnyedén tudjuk elvégezni azt a sajtómunkát, amivel sikeresen lehet megjelenéseket elérni, de hamar kiderült, hogy ennél sokkal többet is tudunk. És ahogy a világ változik körülöttünk, sokkal többre is van szükség. Így komoly PR-tapasztalattal ültem újra iskolapadba, hogy bővítsem az ismereteimet, és online marketing tanácsadóként is diplomázva még komplexebben tudjak gondolkodni termékek, események, ügyek, cégek hírnevének gondozásáról. Az ösztöneimre hallgattam, amikor erre az útra léptem, és ezt gyakran teszem akkor is, amikor kampányötleteken kell gondolkodni. Nekem jobbára csak így megy: belső hangra, sugallatra, de maximális tudatossággal és pontossággal. És ezt várom el a munka során másoktól is, akikkel együtt dolgozom. Hát néha nem is irigylem őket… Szeretet és odafigyelés másokra – na ezt viszont szintén alapértelmezett funkcióként adom, kollégának, ügyfélnek egyaránt.

Örömet találni a munkában, aktuális feladatokban rábukkanni a szépre, a jóra, ebből nem szeretnék engedni a jövőben sem.

Freund Judit – freund.judit@arterego.hu