Itt vannak a 2017-es év legötletesebb konyhai eszközeiDátum: 2018. 02. 09.

Eredményhirdetés a 2017. évi ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázaton

A 14. ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázat 2017. évi témája, a KONYHAI ESZKÖZÖK, igazán próbára tette a 3 kontinensről és 23 országból származó, összesen több mint 100 pályázó kreativitását.

A beküldött pályázatok újfent igazolták az ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázatot alapító Madlena Zepter nemes küldetésének értékét: inspirálni a világ legtehetségesebb fiatal designereit és lehetőséget adni nekik, hogy szabadjára engedhessék kreativitásukat, hogy megérdemelt elismerésben részesüljenek, és hogy munkájuk egy szélesebb közönséghez is eljuthasson.

A konyha otthonunk szívének tekinthető; itt készülnek a mindennapi ételeink és a különféle alkalmak tiszteletére szóló különlegességek, ínyencségek is. Ennek megfelelően egy modern konyhának a legkülönbözőbb eszközökkel és kiegészítőkkel kell rendelkeznie, hogy a főzés és az elkészített fogások tálalása is a lehető legtöbb élvezetet nyújtsa mind az amatőr, mind pedig az gyakorlottabb szakácsok számára. Néhány alkotó funkcionális és technikai innovációk feltérképezésével, illetve kifejlesztésével készítette el művét, továbbfejlesztve meglévő modelleket vagy új, olykor váratlan és ötletes alkalmazásokat bemutatva. Mások szinte lírikus, költői szemszögből értelmezték a pályázat témáját és műveik esztétikai, vizuális dimenzióit helyezték előtérbe, melynek köszönhetően asszociatív, érzéki, szenvedélyes alkotások születtek. A legjobb pályázatokban egyszerre öltött testet mindhárom megközelítés.

A pályázat zsűrije a képzőművészetek elismert szaktekintélyeiből áll – Carla Tolomeo, a zsűri elnöke és világszerte elismert művész, Gordana Biba Marković művészettörténész és kritikus, Kosta Krsmanović iparművész, Carlo Magnoli művészeti vezető, valamint Pino Spagnolo építész és tervező grafikus – akik Milánóban gyűltek össze, hogy elbírálják a fiatal tehetségek pályamunkáit, hogy végül egyhangú döntéssel kihirdessék 2017-es ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázat győzteseit.

A 10.000 €-s fődíjat megosztva, egyenrangú elismerés mellett a németországi Cornelius Comanns és a bulgáriai Zahari Ganchev nyerték meg; a második helyezést a lengyelországi Maria Piskała nyerte el, míg a harmadik helyezett a szerbiai Teodora Jevtić lett.

A NYERTESEK:

  1. helyezett – Fődíj – 10.000 megosztottan Cornelius Comanns (Németország) és Zahari Ganchev (Bulgária)
  2. helyezett – 4000 értékű Zepter termék, Maria Piskała (Lengyelország)
  3. helyezett – 3000 értékű Zepter termék, Teodora Jevtić (Szerbia)