HarmóniaDátum: 2013. 12. 29.

Harmóniában… az ügyfelekkel, a feladatokkal, a célokkal, egymással és legfőképpen önmagunkkal. Így ideális dolgozni.

Hogy ez az ideális állapot létezik-e? Vannak ilyen pillanatok és volt benne részünk bőven. Szeretjük, ha így van, de nem ijedünk meg akkor sem, ha valamelyik pont hiányzik. Hiszen azt is tudjuk kezelni. A harmónia összhangot, az egymás mellett létező dolgok békés együttélését, nyugalmat, testi-lelki egyensúlyt, emberek között és a világgal szemben megvalósuló kiegyenlített viszonyt, kiegyensúlyozottságot takar. Egy alapot ad, amelyre ideális építkezni.

Talán ez az egyik legnehezebb dolog, amit célként megfogalmazhatunk. Hiszen ha nem vagyunk harmóniában önmagunkkal, a világ felé is nehezebben nyitunk. Ha nehezen nyitunk, akkor nehezebben fogadunk el másokat, kevésbé lelkesen oldunk meg feladatokat és nem tudunk azonosulni a célokkal.  A jó hír, hogy csapatunk tagjai ezt a fajta önismereti utat már régóta járják, és az alapok megvannak. Építkezni meg tudunk. Együtt az ügyfelekkel, a csapattal, és mindenkivel, aki az életünk része lesz, amikor egy újabb kihívás elé nézünk.  A megbízások végén pedig legtöbbször úgy érezzük, nehéz elhagyni a „családot”, amibe belecsöppentünk.

A harmóniát és a jó kapcsolódási pontokat nem csak az ügyféllel kapcsolatban szeretjük érezni, hanem számunkra az is fontos, hogy a partnerünk és az általa megfogalmazott cél és feladat is harmóniában legyen egymással. Ha irreális célokat és elképzeléseket erőltetünk egy projektre, mely nem illik a megfogalmazott szellemiséghez, akkor annak a legtöbb esetben bukás lesz a vége, a többi esetben meg felejthetővé válik a projekt. Hiszen kutyából nem lesz szalonna. Szólunk-e ha ezt látjuk? Bizony. Mert itt lép a képbe az őszinteség.