Győrben ünnepli a Költészet napját Farkasházi Réka / Húsvéti Tintanyúl-koncert a VaskakasbanDátum: 2020. 02. 05.

 „Nagyon kedves emlékeket őrzök Győrből, többször is zenéltünk már a városban, sőt az egyik korábbi Győrkőc-fesztivál koncertünk a mai napig pörög a Youtube-on. Ráadásul sok kedves barátom, ismerősöm él a városban, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy idén Húsvétkor a Vaskakas Bábszínházba is elhozhatjuk az Életmesék lemezbemutató koncertet” – mondja Farkasházi Réka. „Méghozzá úgy adódik, hogy ez idén a Költészet napja is, amely számomra különösen fontos, hiszen nagyon sok dalunk készült kortárs költők versei alapján. Fontos missziónak tartom, hogy a gyerekek igényes dallamokat, és választékos szövegeket dúdoljanak, akár a koncerteken, akár csak úgy játék közben. 15 éve zenélünk a társaimmal gyerekeknek, azt szoktam mondani, hogy mi neveljük a jövő zeneértő közönségét” – teszi hozzá a színésznő-énekesnő, aki zenekarával, a Tintanyúllal együtt 2 Fonogram-díj büszke birtokosa, és Életmesék című albumuk idén is a jelöltek között van az Év hazai gyermekalbuma kategóriában.

Április 11-én, 14 óra 30-kor a Vaskakas Bábszínház Bartók termében ennek az albumnak a dalai csendülnek fel majd a lemezbemutató turné győri állomásán. A 12 dal egy olyan CD-n jelent meg, amely egy különleges mesekönyv része, az Életmesék című kötet szívetmelengető történeteit ugyanis Farkasházi Réka írta.

„Az elmúlt években is rendszeresen írtam, hol blogbejegyzéseket az Anyakanyar.hu oldalra, melynek alapító szerzője vagyok, mostanában pedig a közösségi médiában a posztjaimmal igyekszem számomra fontos gondolatokat megosztani a követőimmel. Átadni érzéseket, beszélni nehézségekről, persze örömökről is. És régóta érleltem a gondolatot, hogy szívesen írnék mesét is, így nagy merészen belevágtam. Sok-sok mesét olvastam fel a gyerekeimnek már, és tudom, hogy nagyon szerették, amikor fejből mesélek, amikor a történetet úgy kanyarítom, hogy az a valódi világról, az életről szóljon. Így születtek meg a kötet meséi is, amelyek kapcsolódnak az album dalaihoz, így van finnyás mese, tesó-mese, kamaszmese, kupi-mese is például, de a szülinapos mese is nagy kedvenc, ahogy a dal is.”

Az Életmesék dalai és persze 1-2 másik nagy Tintanyúl-sláger csendül fel majd az április 11-i koncerten, ahová a családokat várják egy nagy közös élményre. Réka és a zenekar tagjai, Csiszár Ferenc, Delov Jávor, Kálmán Tamás és Studniczky László) mindent megtesznek azért, hogy a család minden tagja, ahogy ők mondják, 0-99 éves korig jól érezze magát.

„Három gyerek anyukájaként tényleg pontosan tudom, hogy milyen kevés időt töltünk együtt a gyerekeinkkel, vagy legalábbis nagyon kell koncentrálni arra, hogy letegyük a napi rutint, és csak rájuk figyeljünk, közös programokat szervezzünk, élményeket gyűjtsünk. Mi azt szeretnénk, ha a gyerekek egy Tintanyúl-koncert után arra is emlékeznének, hogy milyen jó volt anyával vagy apával táncra perdülni, együtt énekelni, együtt örülni a daloknak. A Tintanyúl-koncert nem olyan, hogy csendben le kell ülni meghallgatni, hanem igenis fel lehet pattanni, táncolni, ugrálni, sőt, a Költészet napja alkalmából akár még verset is lehet mondhat nekem, aki szeretne” – mosolyog Réka. Jegyek már válthatóak a koncertre: https://www.jegy.hu/program/farkashazi-reka-es-a-tintanyul-eletmesek-csaladi-koncert-a-fonogram-dijas-zenekar-uj-dalaival-113819/638794