Fausto’s az otthonodban – Készítsd el az ikonikus étterem legjobb fogásait otthon!Dátum: 2020. 12. 15.

A Fausto’s étterem ezt a furcsa évet Fausto’s az otthonodban címmel megjelent szakácskönyvével zárja és közreadja könnyen elkészíthető receptjeit.

Az étterem receptgyűjteményében az idei év étlapjain megtalálható egyszerűbb fogásait gyűjtötte össze, a szerkesztés során igyekeztek minden bonyolultan beszerezhető alapanyagot és elkészítési módot mellőzni, hisz azt szeretnék, hogy otthon is könnyen elkészíthetőek legyenek a fogások.

„Idén 26. születésnapunkat ünnepeltük” – mesél a szakácskönyvről DiVora Anikó „Az évek alatt családunk élete szinte teljesen egybeforrt az étteremmel. Itt töltjük időnk legnagyobb részét. Nemcsak dolgozunk itt, itt is ünnepelünk.  Szinte itt nőttek fel gyermekeink, itt ebédelünk, vacsorázunk, az étterem életének történései sokszor az otthoni beszélgetéseinket is meghatározzák. Mindez néha fárasztó, máskor könnyedebb, néha sírunk, de még többször örülünk. Hisszük, hogy évek óta hűséges vendégeink is érzik, számunkra ez nem pusztán üzleti vállalkozás. A Fausto’s életünk fontos esszenciája.Szeretnénk azt, hogy otthon, az ebédlőasztal mellett is felidézhessék a nálunk töltött pillanatokat, és mindig felidézhessék a nálunk megszokott és megkedvelt ízvilágot.”

Milyen volt az idei év Budapest egyik legrégebbi fine dining éttermében?

„Ezt a mindannyiunk számára teljesen ismeretlen helyzetekkel, gondokkal, néha félelmekkel, de sok tanulsággal is teli 2020-as évet jelentősebb nehézségek nélkül képesek voltunk átvészelni” – értékeli az évet Fausto DiVora. „Ezzel a könyvvel szeretnénk megköszönni törzsvendégeinknek, hogy ebben a rendhagyó helyzetben sem múlt lelkesedésük, rendszeres látogatásaikkal bíztattak minket és dolgozóinkat. Szeretnénk ezzel együtt megköszönni hosszú évek óta velünk dolgozó kollégáinknak is a kitartást, a türelmet, a rendkívüli munkát és szorgalmat!”

Megható fülszöveg a borítón

Faustoék szakácskönyve még egy dolog miatt biztosan emlékezetes lesz. A borítón ugyanis név szerint köszönik meg a tulajdonosok munkatársaik támogatását: „Geri, Giorgio, Tomi, Peti, Robi, Ákos, Dia, Ádám, Kata, Vivi, Edit, Roland! Bár ez az év mindannyiunkat próbára tett, reméljük, valami újat, hasznosat is adott!”