Egészségesen, egyszerűen, finomat / Tomán Szabina gondoskodik a kórházban dolgozó hősökről és az otthon helytálló hősnőkről is



Dátum: 2020. 03. 27.

A praktikus, céltudatos, gazdaságos főzés talán még sosem volt olyan aktuális, mint napjainkban. A rendkívüli helyzet sokakat kényszerít most napi főzésre, akik amúgy nem, vagy csak ritkábban tennék ezt, nekik pedig minden tanács jól jön. Az sem utolsó szempont, hogy ha a karantén-időszakban, korlátozott mozgás és programhiány közepette nem szeretnénk plusz kilókkal gyarapodni, és ügyelnénk egészségünkre, fittségünkre, akkor különösen oda kell figyelnünk, hogy mit készítünk, mit fogyasztunk.

Indul Tomán Szabina gasztróvideó-sorozata

„Évek óta igyekszem hangsúlyozni, hogy a legfontosabb cél nem mindenképpen a fogyás, hanem az életmódváltás, hogy kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás felé induljunk el végre” – mondja Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vállalat tulajdonosa, a Toman életmódprogram megalkotója. – „Ezt az irányt igyekeztem bemutatni az Egészségesen, Tománosan című szakácskönyvemben is, most pedig úgy gondoltam, itt az idő, hogy néhány egyszerű fogást videón is bemutassak, segítséget nyújtva azoknak, akik még csak most barátkoznak az egészségesebb ételek készítésével. Bízom benne, hogy sikerül bebizonyítanom, hogy ami egészséges, netán diétás, az nem kell, hogy íztelen, fantáziátlan legyen, a zöldségekkel, sovány húsokkal, halakkal rendkívül változatos fogásokat tudunk elkészíteni.”

Kedvencünk a mákos guba

Mindjárt az első héten alapos meglepetés is érheti a videó nézőit, hiszen ki gondolná, hogy a mákos guba is lehet egészséges. A guba alapja a Toman-zsemle alapból készített szénhidrátcsökkentett, fehérjedús kifli, öntetként pedig a Toman Diet vanília desszertjéből készül ízletes, krémes sodó. Hasonló meglepetésekre lehet számítani a többi recept esetén is, de természetesen sok-sok zöldség is új értelmet nyer ezeknek az ötleteknek alapján. Zsályával készül a brokkolikrémleves, tofu-saslikkal gazdagítva, aszalt paradicsom kerül a salátába, ami a rántott harcsát kíséri majd, készül ropogós karfiolsaláta és hamis Tomán Cézár saláta is, hogy csak néhány finomságot említsünk kedvcsinálóként.

A Toman a kórházi dolgozókról is gondoskodik

A nassolni vágyók kedvencei továbbra is a Toman Snackek maradnak, amelyek a mostani, óvatosságra intő időkben is remekül magunkkal vihetőek, hiszen a csomagolás izoláltan történik, a snackek biztonságosan, bárhol könnyen elfogyaszthatóak. Beszerzésük továbbra is egyszerű: aki nincs mozgásban, és nem jut el a korlátozott nyitva tartású Toman szalonokig, a webshopból házhoz tudja rendelni ezeket is. A Toman Lifestyle ilyen Toman Snackeket ajánl fel az egészségügyi dolgozók számára is.

„Kötelességünk segíteni azokat a hősöket, akik az elkövetkező hetekben fáradhatatlanul gyógyítanak majd minket” – beszél a Toman Lifestyle felajánlásáról Tomán Szabina. – „Budapest három kijelölt járványügyi kórházából nekünk a Szent János Kórházra esett a választásunk. Snackjeink magas rost- és fehérjetartalmú szeletek, akár egy-egy étkezést is helyettesítenek, kitűnő energiaforrást biztosítanak az orvosoknak és a nővéreknek.”

A Toman Lifestyle felajánlásaként hetente 200 darab érkezik majd a kórházba. Így hálálják meg az egészségügyi dolgozóknak, hogy vigyáznak ránk.

„Nehéz heteket élünk mindannyian, küzdünk a bezártsággal, aggódva figyeljük a híreket” – mondja Tomán Szabina. – „A mentális és fizikai állapotunkért egyaránt felelősek vagyunk, így fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk, és elég rostot, fehérjét, vitamint vigyünk be a szervezetünkbe. Maradjunk otthon, főzzünk, kísérletezzünk! Vigyázzunk magunkra és egymásra!”

www.tomandiet.com