Az év utolsó nagy gasztro pillanata Széll Tamással és Szulló Szabinával
Dátum: 2018. 12. 27.
Közeledik az év utolsó napja és ilyenkor a legtöbb ember valami igazán különleges programot szeretne szervezni magának. Egy olyan estét, ami igazán maradandó lesz és ami méltó arra, hogy lezárják az idei évet és köszöntsék a következőt. Ezeknek az ünnepnapoknak megvan a maguk bensőséges hangulata és ezt leginkább az ünnepi ételekkel tehetjük még fényesebbé. Számtalan hagyomány kapcsolódik az év utolsó és első napjához, mit szabad vagy éppen tilos enni, nehogy aztán a szerencse elkerüljön bennünket a következő időszakban.
Széll Tamás és Szulló Szabina egy igazán ütős szilveszteri menüt álmodott meg az év utolsó napjára, mely menüsort a hagyományoktól eltérően nem malacsült és lencsefőzelék teszi ki, hanem egy saját koncepció alapján megálmodott izgalmas ételsor, mely biztosan szerencsét hoz azoknak, akik elfogyasztják. Az évbúcsúztató ételsort klasszikus és prémium borpárosítással is kérhetik az érdeklődők.
SZILVESZTERI MENÜ CLASSIC BORPÁROSÍTÁSSAL
Lángos Vászolyi sajttal
Karfiol tartlet
Faszénen grillezett póréhagyma, sózott citrom, csicsóka
Aperitif: Kreinbacher Prestige Brut Magnum, Somló
MENÜ
Kacsamáj, sárga cékla, füstölt mogyoró
Királyudvar Sec, Tokaj 2015
Selyei fürjjel töltött derelye, marinált körte
Szepsy Úrágya Furmint, Tokaj 2015
Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
Laposa Kéknyelű, Badacsony 2017
Beregi csirke, szarvasgomba, pecsenyelé
Sándor Zsolt Zweigelt, Bükk 2015
Szarvasgerinc, lassan sült hagyma, lencse
Malatinszky Kövesföld, Villány 2009
Palacsinta, mogyoró, csokoládé
Szepsy István Szamorodni, Tokaj 2012
Mákfagylalt, tökmag praliné, vanília
Petit fours
59 000 FT / FŐ
Az ár tartalmazza az ételsort, borsort (7 x 0,1 l), víz,- és kávéfogyasztást, illetve a szervizdíjat.
SZILVESZTERI MENÜ PRESTIGE BORPÁROSÍTÁSSAL
Lángos Vászolyi sajttal
Karfiol tartlet
Faszénen grillezett póréhagyma, sózott citrom, csicsóka
Aperitif: Fleury Rosé de Saignée Brut, Champagne
MENÜ
Kacsamáj, sárga cékla, füstölt mogyoró
Zind-Humbrecht Riesling, Elzász 2015
Selyei fürjjel töltött derelye, marinált körte
Szepsy Szent Tamás 45, Tokaj 2011
Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
Gaja Rossj-Bass, Langhe 2016
Beregi csirke, szarvasgomba, pecsenyelé
Bott Frigyes Kadarka, Muzsla 2012
Szarvasgerinc, lassan sült hagyma, lencse
St. Andrea Merengő, Eger 2006
Palacsinta, mogyoró, csokoládé
Szepsy István 6 puttonyos Aszú, Tokaj 2006
Mákfagylalt, tökmag praliné, vanília
Petit fours
79 000 FT / FŐ
Az ár tartalmazza az ételsort, borsort (7 x 0,1 l), víz,- és kávéfogyasztást, illetve a szervizdíjat.
A vacsora érkezési időpontja: 19:00
A vacsora körülbelül 23:30-kor ér véget.
Dress-code: smart casual
Aki pedig egy szerényebb, de hasonlóképpen ütős fogásra vágyik szilveszter éjszakáján, annak ajánjuk a Stand25 Bisztró elviteles kocsonyáját, melyet december 31-én lehet átvenni 10 és 18 óra között a Hold utcai Belvárosi piacon, ahol egész nap tart majd a szilveszter.