2016-ban az HBO lett a sorozatgyártók éllovasa



Dátum: 2016. 12. 16.

Az év utolsó hónapjára is jutott néhány díj és jelölés az HBO-nak

Clio Awards győzelmek után 9 Craft Awardot is hazavihettek, melyből 5-öt az Aranyélet nyert

A Kreatív Craft Award díjátadón 9 Craft Awardot az HBO kapott, ebből 5 díjat az Aranyéletért zsebelt be a csatorna. A Kreatív által kiosztott jutalmak mellett idén Clio díjat is nyert a csatorna, mely a kreatív iparág legnagyobb elismeréssel bíró nemzetközi díja, emellett néhány napja derült ki az is, hogy a legtöbb Golden Globe jelölést is az HBO söpörte be. Az HBO 25 éve érkezett meg Magyarországra, ma már ott tart, hogy az egyszerű mozicsatornából minőségi, értékteremtő sorozatgyártó lett, alkotásai valódi moziélményt nyújtanak. A csatorna paradigmaváltását tökéletesen alátámasztja az évente elnyert díjak növekvő száma, illetve a közönség és a szakma által kedvelt sorozatok népszerűsége. Idén 21 Emmy-díjjal ismerték el a műsorszolgáltató sikerességét.

December elején 9 díjat, egy aranyat, öt ezüstöt és három bronzot nyert az Aranyélet második és a The Pact második évadával az HBO a Kreatív Craft Award díjátadón, ahol a PACT és az Aranyélet új évadainak trailerei és promo filmjei, valamint a főcímek kerültek megmérettetésre. Mind a legjobb rendezést, operatőri és vágói munkát, valamint sound designt, VFX és 3D animációt díjazták. A műsorszolgáltató az idei díjak közül mégis a Clio Awardot tartja a legnagyobb becsben. Varsics Péter, az Aranyélet egyik kreatív producere is erre a legbüszkébb: „Amióta végignéztem a Mad Men-t és követtem Don Draper „pályafutását és sikereit”, belém égett a Clio Awards mint egy fogalom, egy elérhetetlennek tűnő szakmai cél. Ami a mozifilmeseknek az Oscar-díj, a kreatív iparnak az a Clio. Aki látta a sorozatot, tudja, hogy miről beszélek. Erre az egyik nap arra ébredek, hogy „gratulálunk”! Teljesen szürreális élmény volt. Pedig majdnem be sem neveztük a munkánkat, mondván, hogy esélytelen. Mindenesetre komoly ösztönző és motiváló hatása volt és van ennek a kis szobrocskának, amely mindig emlékeztetni fog arra – bármennyire klisé vagy elcsépelt legyen is -, ebben az életben semmi sem lehetetlen, sőt, meglepően elérhető minden.”

Tartalomszolgáltatóból tartalomgyártóvá

Az HBO az elmúlt 25 évben tartalomszolgáltatóból tartalomgyártóvá is vált. Számtalan nagysikerű sorozatot tudhat maga mögött, mind a külföldi, mind a hazai piacon, idén 21 Emmy díjjal ismerték el az HBO sorozatokat. Az amerikai sorozatok mellett a magyar HBO által készített tartalmak is kiemelkedőek, hiszen többet közülük már több országban is játszanak. A „Terápia” és a „Társas játék” után a tavaly indult sorozat, az „Aranyélet”, az idei második évadával már a külföldi HBO csatornákon is az egyik kedvenc sorozattá vált. A külföldi filmfesztiválokon is olyan sorozatokkal versenyzik többek között, mint az „Aznap éjjel” vagy a „Westworld”. Az idei nézettségi arány tekintetében pedig jól látható, hogy a kritikusok mellett a nézőkkel is megszeretette magát a Miklósi család, hiszen hazánkban megelőzte „Az ifjú pápa”- t, a Westworld-öt, sőt, többen nézték, mint a Trónok harca 5. évadát. Nem utolsó sorban pedig az idei, huszonkettedik Tous Ecrans Filmfesztiválon Krigler Gábor sorozata külön dicséretet (Special Mention) kapott az „Aznap éjjel” mellett.

Az idei jóhírek sora nem ért véget decemberben sem. Néhány napja derült ki, hogy összesen 14 jelölést kapott az HBO a Golden Globe nevezések között. Az alelnök, az Aznap éjjel, a Válás és a Bizonytalan is versenybe szállhat a jövő évi Golden Globe-díjért, a legjobb televíziós dráma kategóriában pedig nagy valószínűség szerint a Trónok harca és a Westworld között dől el a verseny. Utóbbi sorozat egyébként minden idők legnézettebb első évadát tudhatja magáénak. A Bizonyosság és a Végsőkig alkotói is számíthatnak eredményekre a 2017-es Golden Globe díjátadón.

További jó hír, hogy most több tucat sorozat első epizódja regisztráció nélkül elérhető és megtekinthető az HBO GO-n. Olyan klasszikusok, mint a Maffiózók, az Elit alakulat, a Trónok harca, a Banshee, a True Detective, a Hátrahagyottak vagy éppen az Aznap éjjel, a Csajok, a Carnivale és a True Blood pilot epizódjai megtalálhatóak. Az HBO GO-n jelenleg több mint 125 sorozat, közel 1000 film és több tucat dokumentumfilm, összességében pedig több mint 3000 órányi tartalom is megtalálható, amely felülmúlja a hasonló VoD platformok kínálatát.

Részletek:

Ha kedvet kaptál a GO-hoz, a sorozatok most könnyedén elérhetőek számodra is:

https://goo.gl/hzPIBU

Pakt teaser

https://vimeo.com/185288395

Aranyélet II. – A múlt tükrei

https://www.youtube.com/watch?v=sYIRsdAn1Ag

Aranyélet II. – Vallomások

https://www.youtube.com/watch?v=c9HowZ4D7-I

Aranyélet II. – Főcím

https://www.youtube.com/watch?v=-nEYvpPK9ss

Az Aranyélet új évadának promói az alábbi linken érhetők el:

https://goo.gl/362WlH

Az Aranyélethez minden sajtóanyag elérhető itt

https://filecloud.hbo.hu/url/aranyelets2pr

Érdemes követni az alábbi oldalakat, és feliratkozni rájuk, mert további exkluzív infókat osztunk meg ezeken az oldalakon.

Aranyélet Facebook https://www.facebook.com/aranyelet.hbo

HBO Magyarország Facebook https://www.facebook.com/HBOMagyarorszag

HBO Magyarország Instagram https://instagram.com/hbohungary/

HBO Magyarország YouTube https://www.youtube.com/user/HBOMagyarorszag

HBO Magyarország Twitter https://twitter.com/HBOHU

HBO GO: http://www.hbogo.hu/