“La Parisienne by Sofitel” Milyen a párizsi nő ? – Ikonikus fotók kiállítása a SofitelbenDátum: 2017. 06. 07.

Időpont : 2017. június 1. – július 20.

Helyszín: Sofitel Budapest Chain Bridge, 5. kerület Széchenyi István tér 2.

Ikonikis képek érkeztek egy utazó kiállítás keretében Budapestre. Intim bepillantás a párizsi nő életébe, mely a világ egyik legelragadóbb közössége. Milyenek a “les Parisiennes”-ek, akik olyan ikonikussá, sikkessé és elegánssá változtatják a francia  fővárost? A Sofitel Budapestben látható fotókiállításon megismerkedhetünk velük.

A “La Parisienne by Sofitel” két részből álló fotókiállítás. Kiemel 22 ikonikus, párizsi nőről készült fotót, melyek az 1950-es évek híres francia magazinban, a “Paris Match” magazinban jelentek meg. Néhány képet a magazin híres fotósa Emanuele Scorcelletti jegyez. E mellett azonban a kiállítás a kortárs művészekre is nagy hangsúlyt fektet, így 10 fiatal, amatőr és profi fotós által készített kép  is megcsodálható a kiállított darabok között. Az utazó kiállítás európai debütálása tavaly nyáron volt Párizsban, azóta Londont, Hollandiát majd Varsót megjárva érkeztek a fotók most Budapestre.

“A “La Parisienne by Sofitel” egy meghívás, hogy a hotel vendégei ne csak a Sofitel márkát, de a párizsi nőket is megismerjék. A Nnket, akiket egy velük született életérzés az “art de vivre” tart össze, és akik egy univerzális, örök inspirációnak a forrásai.” – nyilatkozta Grégorie Champetier a Sofitel nemzetközi marketingigazgatója. “Büszkék vagyunk, és megtisztelő ezeket az értékeket ünnepelni az új fotókiállításon. Ezzel az eseménnyel feltudjuk hívni a figyelmet a fiatal, tehetséges fotósokra és a párizsi nőkre.”

A kiállítás magyar nagykövetnője Odett, énekesnő, dalszövegíró

Odett az egyik legkarakteresebb, legfigyelemreméltóbb és legnépszerűbb fiatal hazai női előadó. Megnyerő személyiség, szabad szellem, egyedi hangú és karakterű énekesnő, profi előadói képességekkel megáldva. Arra született, hogy diktálja a divatot, kiváló szerzőkkel, zenészekkel közreműködve építi szólókarrierjét és szemtelenül fiatalon már jelentős sikereket ért el. Egy igazi Parisienne Magyarországon!

“Megtiszteltetés a “La Parisienne by Sofitel” nagykövetének lenni. Annyi sok francia ikonikus alak van, akit tisztelek és csodálok, különösen Coco Chanel “francia sikkje”, Catherine Deneuve eleganciája és karizmatikussága, Lou Doillon tehetsége , Charlotte Gainsbourg természetessége és Caroline de Maigret stílusa” – nyilatkozta Odett. “A kiválasztott fotók egy emléket vagy érzést ébresztenek fel az emberben, melyeknek megvan a maga értelmezése Párizsra. Azoknak az utazóknak akik arról álmodnak, hogy egyszer ellátogatnak ebbe a csodálatos városba a “La Parisienne by Sofitel” egy nagyszerű lehetőség, hogy felfedezzék a várost és átéljék a hangulatát az egyedi képanyagon keresztül.”

La Parisienne by Sofitel kiállítás ingyenesen látogatható.